Par skolu
César Ritz Colleges kampusi atrodas trīs Šveices pilsētās - Le Bouveret (valsts franču apgabalā), Lucerne un Brig (vācu apgabalā). César Ritz tika dibināta pirms 30 gadiem, un tai ir lieliska reputācija darba devēju vidū viesmīlības, viesnīcu vadības un kulinārijas mākslas sfērā.
César Ritz Colleges programmas ir izstrādātas pamatojoties uz slavenā Cēzara Ritza, viesnīcu karaļa, filozofiju. César Ritz Colleges piedāvā izglītību ne tikai viesmīlības un tūrisma sfērā: daļa no koledžām veido Culinary Arts Academy Switzerland, kas specializējas augstas klases profesionāļu sagatavošanā kulinārijas mākslā.
Bakalaura un maģistrantūras absolventi saņem divkāršu dipomu – Šveices un Lielbritānijas (sadarbībā ar University of Derby) vai Šveices un Amerikas (tikai International Business in Hotel and Tourism Management programmas bakalauri; sadarbībā ar Washington State University).
César Ritz Colleges pastāvīgi tiek rīkoti sporta un kultūras pasākumi, studenti dodas kalnos, slēpo un snovo, kā arī apmeklē vietējās ievērojamākās vietas. Kopumā Swiss Education Group skolās mācās jaunieši no 114 dažādām valstīm, kas dod iespēju studentiem iepazīt daudz dažādu tautu kultūru un tradīcijas.
Mācību programmas un apmaksāta prakse
Bakalaura programma Bachelor of International Business in Hotel and Tourism Management (3 gadi):
1.kurss
- 2 mācību bloki (2 x 11 nedēļas)
- Apmaksāta prakse Šveicē vai jebkurā citā valstī (4-6 mēneši)
2. kurss
- 3 mācību bloki (3 x 11 nedēļas)
- Apmaksāta prakse Šveicē vai jebkurā citā valstī (4-6 mēneši)
3. kurss
- 3 mācību bloki (3 x 11 nedēļas)
Bakalaura programma Bachelor of International Business in Culinary Arts (3 gadi):
1.kurss
- 3 mācību bloki (3 x 11 nedēļas)
- Apmaksāta prakse Šveicē vai jebkurā citā valstī (4-6 mēneši)
2. kurss
- 2 mācību bloki (2 x 11 nedēļas)
- Apmaksāta prakse Šveicē vai jebkurā citā valstī (4-6 mēneši)
3. kurss
- 2 mācību bloki (2 x 11 nedēļas)
Profesionālā programma Specialisation in Swiss Pastry and Chocolate Arts (1 gads):
- 2 mācību bloki (2 x 11 nedēļas)
- Apmaksāta prakse Šveicē vai jebkurā citā valstī (4-6 mēneši)
Pēcdiploma programma Culinary Arts (1 gads):
- 2 mācību bloki (2 x 11 nedēļas)
- Apmaksāta prakse Šveicē vai jebkurā citā valstī (4-6 mēneši)
Maģistrantūras programma Master of International Business in Culinary Management (1 gads):
- 2 mācību bloki (2 x 11 nedēļas)
- Apmaksāta prakse Šveicē vai jebkurā citā valstī (4-6 mēneši)
Swiss Education Group sniedz saviem studentiem visu iespējamo palīdzību prakses vietas atrašanā. Lielākā daļa studentu iziet praksi vadošās viesnīcās, restorānos, atpūtas centros un kūrortos Šveicē, bet tāpat pastāv iespēja iegūt darba pieredzi arī citās Eiropas valstīs, ASV un Āzijā.
Dzīvošana un ēdināšana
Dzīvošana ir iekļauta mācību maksā. Studenti dzīvo istabās pa diviem turpat skolas ēkā, kas agrāk ir bijusi viesnīca, bet tagad ir renovēta tā, lai šeit būtu gan mācību auditorijas, gan studentu kopmītnes. Cenā ir iekļauta dzīvošana istabā pa diviem (Double Standard). Par papildus samaksu var pasūtīt istabu pa vienam, Deluxe vai Superior Deluxe (Single or Double).
Ēdināšana tiek organizēta kampusa restorānos; no pirmdienas līdz piektdienai – pilna pansija (trīsreizēja ēdināšana), brīvdienās – vēlās brokastis (brančs) un vakariņas.
Kampuss Brigē atšķiras no diviem pārējiem koledžas kampusiem, tā kā šeit mācās tikai vecāko kursu, pēcdiploma programmu un magistrantūras studenti. Mācību maksā ir iekļauta dzīvošana istabā pa vienam Single Deluxe, par papildus samaksu var pasūtīt istabu Single Superior Deluxe. Studentiem ir pieejama virtuve, aprīkota ar mūsdienīgu tehniku, kur viņi var pilnveidot savas kulinārijas prasmes. Pusdienas un vakariņas darba dienās ir iekļautas mācību maksā.
Iestāšanās prasības
Bachelor of International Business in Hotel and Tourism Management, Bachelor of International Business in Culinary Arts un Specialisation in Swiss Pastry and Chocolate Arts:
- Atestāts par vidējo izglītību;
- Angļu valodas sertifikāts: TOEFL 500, IELTS 5.0 vai OOPT (Oxford Online Placement Test) 50+;
- Minimālais vecums: 17 gadi (prakses iziešanai minimālais vecums – 18 gadi).
Pēcdipoma programma Culinary Arts:
- Bakalaura grāds jebkurā sfērā VAI minimums 3 gadu darba pieredze vadības līmenī jebkurā industrijā;
- Angļu valodas sertifikāts: TOEFL 500, IELTS 5.0 vai OOPT (Oxford Online Placement Test) 50+;
- Vecums – vēlams vismaz 21 gads.
Maģistrantūras programma Master of Arts in International Business in Hotel and Tourism Management un Master of Science in International Hospitality Management:
- Pēcdiploma programmas diploms jebkurā no Swiss Education Group skolām vai bakalaura grāds viesmīlības, viesnīcu biznesa vai vadības sfērā (ar darba pieredzi / praksi minimums 6 mēnešus);
- Angļu valodas sertifikāts: TOEFL 550, IELTS 6.0 .
Maģistrantūras programma Master of International Business in Culinary Management:
- Bakalaura grāds kulinārijas mākslā (ar darba pieredzi / praksi minimums 6 mēnešus);
- Angļu valodas sertifikāts: TOEFL 525, IELTS 5.5 vai OOPT (Oxford Online Placement Test) 60+.
Mācību maksas skatieties šeit.